OffNews.bg

Варна ще е част от Battle of the bands на Midalidare, Rock in the wine valley

Тази година за първи път ще се проведе фестивалът Midalidare, Rock in the wine valley, на който на една сцена ще видим WASP, Gotthard, Dirkschneider и Doro.

Организаторите подават ръка и на младите рокаджии, които мечтаят за светлините на прожекторите и специално за тях се провежда Battle of the bands, като голямата награда за победителя ще бъде да свири на една сцена със световните банди както и запис в професионално звукозаписно студио и ваучер от музикален магазин на стойност 1000 лв.

Всяка банда, която иска да участва трябва да направи следното:

До 31 март 2017г. кандидатите да изпратят на е-mail: midalidare.bob@gmail.com

- 2 или 3 авторски парчета, сред които поне едно трябва да бъде на английски език и изпълнение наживо ще бъде от полза. (условие е видеата да бъдат качени в YouTube)
- да бъде приложена информация за групата
– лице и мейл за обратна връзка
- предпочитан град за кастинг (София, Пловдив, Стара Загора или Варна).
- Бандата да може да изсвири минимум 30-минутен сет.

По изпратените материали, ще се извърши предварителен подбор на групите и до 10 април 2017г. ще бъдат обявени класиралите се, както датите и местата на кастингите в посочените градове, където участниците ще трябва да представят на живо своя музикален потенциал.

Квалифицирано жури ще излъчи 3 български групи, които ще влязат в битка с банди и от други страни още през първия ден на Midalidare, Rock in the wine valley.

На 9 юни 2017г. на сцената на Midalidare, Rock in the wine valley, ще свирят в битка 6 рок банди, от които публиката ще избере един победител. Същият ще бъде удостоен с възможността да закрие вечерта на 10 юни, броени минути след хедлайнера на вечерта - Gotthard.