OffNews.bg

ТДК представят своя първи анти рок албум

На 23 февруари пловдивската анти-рок група ТДК ще представи своя първи албум на сцената на столичния клуб „Терминал 1“.

Албумът се състои от 8 композиции, поднесени в нетипичен за албумните среди формат - заедно с музиката в албума ще има и придружаваща книжка с текст и илюстрации, която да служи за пътеводител на слушателя, както и други изненади. В близка перспектива предстои ТДК да издадат 8 кратки клипа, по един за всяка песен – те ще служат за обогатяване на цялостната картина, която създава самият албум. Ще последва и споделяне на информация относно идейната платформа, по която албумът е граден. Клиповете ще бъдат публикувани на всеки две седмици.

Билети за концерта може да намерите тук.

Ще бъдат пуснати в продажба само 100 номерирани колекционерски бройки на физически носител, като предварителната им продажба ще бъде обявена скоро. Опаковката на всеки албум ще бъде изработена на ръка и поради това - уникална. Извън този ограничен тираж песните ще бъдат пуснати в сайтове за безплатно слушане, както и в iTunes, Spotify, Google Play, Apple Music, Pandora, Amazon и прочее.

В кулминация на своето 4-годишно съществуване ТДК са устремени да представят своите творения по запомнящ се начин. Затова и промоционалният за албума концерт в "Терминал 1" ще бъде със съдействието на софийската фолккор чета Khanъ.

ТДК са пловдивска формация, която сама нарича стила си „анти рок“. Създадена през 2012 година, групата залага твърдо на определена стилистика и изключително характерно звучене и дискурс. Текстовете са само на български език, а музиката може да се отличи с всичко от обикновен ню-метъл/алтърнатив до пост-рок/пънк.