OffNews.bg

Столична община и Пощенска кутия за приказки организират фестивал за Деня на детето

По повод Световния ден на детето ще се проведе фестивал "1 юни от приказките", който е организиран от Столична община и Пощенска кутия за детски приказки. Събитието ще се състои в спортен комплекс Амик спорт и е подходящо за деца от 3 до 14 годишна възраст. Водещи на събитието ще бъдат актьорите Петко Венелинов и Ярослава Павлова, а входът за посетителите е свободен. 

Програмата включва концерт с участието на вокално-театрална формация „Врабчетата" и детски хор „Пим-Пам", концерт на деца от 119-то СУ и 81-во СУ, интерактивен танцов спектакъл „Браво, деца!", четене на детски приказки с актьорите Петко Венелинов, Живко Джуранов и писателката Ралица Найденова, "Джаз за деца с Венци Благоев", уъркшоп с художничката Мира Мирославова, въздушна акробатика с Pole Dance Bulgaria, обучение по Първа помощ за деца с Лазар Радков и много други творчески прояви. 

Фестивалът "1 юни от приказките" има за цел да покаже различните изкуства на детската аудитория. Програмата е структурирана така, че да запознае малките както с музиката и литературата, така и с изобразителното изкуство, спорта и интерактивните театрални форми. Всички елементи от програмата са интерактивни, така че децата да не са просто зрители, а и участници в събитието. Те ще имат възможност да пробват различните техники в изобразителното изкуство и да свирят на музикални инструменти.

Обучението по оказване на първа помощ ще даде на децата познания как да реагират в критични ситуации, а въздушната акробатика за деца ще развие техните координационни умения с функционално-координационни тренировки за изграждане на сила, баланс и дисциплина. Като активни участници в гражданското общество, децата ще добият умения по оказване на първа помощ.

Според организаторите децата на възраст между 3 и 14 години са най-възприемчиви да развиват своите креативни заложби. Заради това те са подготвили съдържание както за най-малките, така и за подрастващите.


Пълната информация и детайлната програма на откритите и закритите сцени са налични на страницата на събитието във Facebook.