OffNews.bg

​​София стана част от уникална нощна премиера на Game of Thrones

Повече от 100 фена на култовия сериал на HBO Game of Thrones, избрани чрез жребии, станаха част от уникална нощна премиера на V-ти сезон в София. Факли и флагове с гербовете на фамилиите от сагата, посрещнаха верните последователи на феноменалната поредица на Джордж Р. Р. Мартин.

​​Точно в полунощ, в столичното кино Г8, в три зали едновременно, започна 5 часов Game of Thrones - маратон, а в 4 часа сутринта българската публика, заедно със зрители в още 169 държави по света, посрещнаха новия епизод от V-ти сезон.

Синхронната световна премиера се случва за първи път в историята на HBO.

Участниците в GoT-маратона гледаха някои от най-добрите епизоди ​от сериала, както и документални филми, разкриващи всекидневието на актьорите зад кадър.

​​166 са актьорите, които участват в Сезон V, 1000 човека е снимачният екип, а 5000 хиляди са статистите. Едновременно се снима на няколко снимачни площадки, като най-голямата е в Белфаст. Новият сезон има сцени в Испания, където за статисти за кандидатствали 86 хиляди човека от цял свят. Сезонът е сниман 240 дни, а най-дългата сцена - 14.

В Сезон V Тирион - вече с брада, е в тропическия Пентос с Варис, който иска от него да помогне на Денерис да завладее Железния трон.

Джайм и Церсей са в траур заради смъртта на баща им, а Литълфингър призовава към отмъщение Санса Старк с думите "няма справедливост в този свят, освен ако сами не я постигнем”.

Битката за трона продължава в нови 10 серии, които ще се излъчват по HBO всеки понеделник от 04.00 ч. сутринта и ще се повтарят в 21.05 ч..