OffNews.bg

„Ромео и Жулиета” на Московския сити балет идват в България

На 24-ти ноември в зала 1 на НДК, столичани ще имат възможността да се насладят на емблематичния спектакъл „Ромео и Жулиета”, представен от една от най-популярните руски класически балетни трупи – Московският сити балет (Moscow City Ballet).

Балетният спектакъл ще бъде представен и във Варна на 26-ти ноември - Дворецът на културата и спорта и в Бургас на 27-ми ноември - Държавната Опера.

Автор на хореографията и постановката „Ромео и Жулиета” е основателят на Московския сити балет и бивш солист на Болшой балет - Виктор Смирнов-Голованов. Над петдесет балетисти ще пресъздадат на сцената класическата любовна история.

В главните роли са Талгат Коджабаев, Лилия Орекхова, Андрей Журавлев, Анна Ижанова, Юлия Журавлева.

Московският сити балет (Moscow City Ballet) е създаден през 1988г. От тогава до днес, трупата съхранява и развива традициите на класическия руски балет. Нейните постановки отговарят на най-високите стандарти на балетното майсторство. 

Билети за трите спектакъла в София, Варна и Бургас, могат да бъдат закупени в мрежата на EVENTIM и партньорските каси: ОМV, ГЕРМАНОС, НА ТЪМНО, USIT COLOURS, ТЕХНОПОЛИС, ТЕХНОМАРКЕТ, OMV, В БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР НА НДК И АРЕНА АРМЕЕЦ.

Цената на билетите е от 30 до 90 лева.