OffNews.bg

Препоръчваме ви: На фотоизложба в Червената къща

"Дискотеката на краля" и "Друг въпрос 5" са две фотоизложби, които всеки любител на съвременна концептуална фотография трябва да посети.

Двете галерии може да видите в Червената къща от 7 ноември.

"Друг въпрос 5" - заглавието има за цел да провокира зрителя да си задава постоянно въпроси: „Къде съм?“ „Какво е това?“ „Реално или нереално е?“ За целта авторите снимат изчезващи обекти от градска среда, които документират и ди- гитално обработват, което от своя страна им дава нов живот и значение в съвременния свят.

Автори са Велин Петков и Ивайло Стоянов. Петков завършва фотография в Нов български университет и в Националната художествена академия – София. Показвал е свои фотографии в Българския културен център в Париж, в Съвета на Европа, Страсбург, Солун, Музея за съвременно изкуство - София и в частни галерии.

Ивайло Стоянов е преподавател по фотография в Нов български университет и основател на Пространство за съвременна фотография PHOTOCONCEPT.

"Дискотеката на краля" също е изложба от Стоянов, който през своята кариера е бил автор на множество собствени и общи изложби с много висок колекционерски интерес.

Повече за събитията вижте във Фейсбук тук и тук.