OffNews.bg

Пол Маккартни: Джо Кокър изпя "Химна на душата"

Пол Маккартни и още много звезди на рока се преклониха пред паметта на легендата Джо Кокър. Роденият в Шефилд уникален вокалист почина вчера на 70 г., след като загуби битката с рака.  Пред сайта classicrock.teamrock.com Маккартни заяви: Винаги ще съм благодарен на Джо Кокър за това, че превърна песента на "Бийтълс"  "With A Little Help From My Friends" в "Химн на душата."

"Спомням си как веднъж през 1968-ма той дойде в студиото, където работехме заедно с Джими Пейдж, Би Джей Уилсън от "Прокол Харум" на барабаните, и Том - на пианото. Тогав Джо запя с неговия характерен, северняшки тембър, който аз харесвах безкрайно много. Направо обожавах неговия начин на пеене. И бях изключително поласкан, когато той поиска да направи своя версия на "With A Little Help From My Friends". Спомням си още, когато Джо и Дени Кордел дойдоха по-късно в студиото и пред очите ми записаха песента. Това беше нещо като емоционална бомба, нещо невиждано! И наистина тогава той превърна тази песен в Химн на душата", каза Маккартни.

Колегата му от "Бийтълс" Ринго Стар написа в профила си в Туитър: Сбогом, и Бог да благослови Джо Кокър. Оставаме си  приятели завинаги...

Наред с Ринго своята почит изказаха още много рок звезди:

Джо Уолш, "Eagles": Когато чуеш песните на Джо Кокър, ще ти се иска да ги запееш сам. Благодаря за великата музика и приятелството.

Брайън Уилсън, "The Beach Boys" : Почувствах се много зле, когато разбах, че Джо си е отишъл. Той беше велик певец, който можеше да превърне всяко парче в своя лична и красива песен.

"The Doobie Brothers": Светът загуби една легенда. Джо беше по-истински и от най-истинските неща. Ще ни липсва завинаги.

Кийт Емерсън, ELP: Той беше изключителна, творческа натура, която можеше да даде посока и смисъл на всяка песен. Джо беше неповторим певец и сякаш гласът му извираше от някаква необятна душа. Бог да те благослови, Джо!

Брайън Адамс: Почивай в мир, приятелю. Ти ще си останеш един от най-добрите рок певци завинаги!

Питър Фрамптън: Много съм натъжен. Искам да чуя най-добрия вариант на "You Are So Beautiful" в изпълнението на Джо и Ники Хопкинс на пианото и ... сега ще си го пусна пак...

Стивън Тайлър, "Aerosmith": Джо, "Аеросмит" ще те обичаме и помним завинаги. Много ще ни липсваш...

Пол Стенли, KISS: Поредната мрачна победа на рака...Спомням си, когато чух първия му албум и неговия невероятен глас...той беше и ще си остане неповторим певец...

Дейв Мъстейн, "Megadeth": Обръщам се към семейството на Джо Кокър: Боли ме за вашата загуба, но вярвам, че сега той пее в рая...