OffNews.bg

Майкъл Кейн: Като млад пиех по бутилка водка на ден от стрес

Актьорът Майкъл Кейн разкри пред радио "Таймс", че в началото на кариерата си е изпивал по бутилка водка на ден заради натоварването в работата си.

"Бях голям пияндурник като млад. Пиех по бутилка водка на ден и пуших по няколко кутии цигари. Не бях нещастен, но бях под напрежение. Все се тревожех: "Ще си намеря ли друг филм? Как ще изиграя тази роля? Как ще запомня всички реплики? Трябваше да ставам в шест часа сутринта и се надявах алармата ми да не се повреди", коментира той.

Артистът твърди, че втората му съпруга Шакира го е спасила от смъртта, като го е "успокоила", след като са се венчали през 1973 г. "Без нея щях да съм починал отдавна, сигурно щях да препия до смърт", казва той.

Сега актьорът пие само вино и то на вечеря. 

В момента Кейн представя своята роля на пенсиониран композитор във филма на Паоло Сорентино "Младост". Играта му му донесе отличието на Европейските филмови награди през декември 2015 г. 

"Винаги казвам на младите колеги: не слушайте съветите на актьорите, особено на по-старите от вас, защото когато бях много млад, разпитах цял куп по-възрастни актьори за съвети и всеки един от тях ми каза: "Откажи се, не можеш да играеш и имаш гаден акцент", заяви англичанинът след церемонията.