OffNews.bg

Искате ли да разкажете на филм своята история за ЕС? Участвайте в конкурс за млади режисьори

Искате ли да разкажете своята интересна история на тема #EUandME (Европейският съюз и аз)? Чувствате ли се готови да напишете сценарий и бленувате ли да го реализирате с помощта на известен европейски режисьор? Мечтаете ли да видите как идеята Ви оживява на екрана?

Ако отговорът е да, включете се в конкурса за млади филмови режисьори #EUandME!

Можете да разкажете за обучение, пътешествие, сърфиране в интернет или спасяване на света. Или за някоя за някоя от останалите възможности, които ЕС дава на младите хора.

Конкурсът е част от кампанията EUandME. Кандидатите трябва да заснемат късометражен филм, не по-дълъг от 5 минути, свързан с влиянието на Европейският съюз върху всекидневния живот на хората.

Навярно сте неуморен пътешественик, вдъхновен от правата, които ЕС Ви гарантира като пътник? Или сте изтънчен познавач на регионалната кухня, който не може да се насити на местните деликатеси, защитени от ЕС? Независимо какъв принос има ЕС във Вашия живот, Европейската комисия Ви приканва да направите късометражен филм, с който да го ознаменувате. Филмът трябва да отразява една от петте теми на кампанията #EUandME: „Дигитални технологии“, „Мобилност“, „Умения и бизнес“, „Устойчиво развитие“ и „Права“.

Петимата победили ще получат парична помощ от 7500 евро всеки, за да реализират идеята си.

За участие в конкурса са нужни:

- Две резюмета от по 500 думи за предлагания от Вас филм – едното на английски, другото – на родния Ви език.

- Два видеоклипа по 60 секунди, направени с Вашия смартфон, в които обяснявате идеята на филма си. Единият видеоклип трябва да е на английски език, а другият – на родния Ви език.

- Линк към късометражен филм, който сте направили през последните 5 години.

Крайният срок за кандидатстване е 31 октомври 2018 г., 12:00 ч централноевропейско време.

Повече подробности можете да откриете на интернет страницата на конкурса.