OffNews.bg

Чака ни изненадваща смърт в новия сезон на "Игра на тронове"

Създателят на сагата "Песен за огън и лед" Джордж Мартин предупреди, че в предстоящия пети сезон на "Игра на тронове" ще има смърт на персонажи, които в книгите продължават да живеят.

Той поясни, че не един, нито двама, а цели четирима герои ще се срещнат със създателите си.

"Ще умират персонажи, които в книгите са все още живи, така че дори читателите ще бъдат недоволни. Всички трябва да са на ноктите си, защото създателите на сериала Дейвид Бениоф и Д.Б. Вайс са дори по-кръвожадни от мен", каза той по време на Наградите на гилдията на писателите.

Миналата година Мартин разкри, че прислужничката на Денерис - Ирри, както и съпругата на Уолдър Фрей и Ксаро Ксоан Даксос са се запътили към смъртта, но всичко друго може да се очаква.

Софи Търнър, която играе Санса Старк, също каза, че феновете ги очаква травматичен сезон.

"Има огромни събития, които вероятно са по-шокиращи и от Червената сватба, ще има доста кръв и смърт", коментира актрисата.

Слухове в интернет спрягат Марджъри Тирел за едно от лицата, които ще си отидат скоропостижно в новия сезон, тъй като в книгите тя не заема съществена роля и върху нея не се възлагат големи планове.

"Игра на тронове" се завръща по HBO на 13 април, като зрителите в България ще могат да гледат премиерния първи епизод по HBO GO.

Междувременно се разбра, че актрисата, която играе Церсей Ланистър - Лина Хийди, е бременна с второто си дете, като се очаква то да се роди през лятото.