OffNews.bg

Bosch представя специално 3D мапинг шоу на Фестивала на светлините LUNAR 2024

Bosch Домакински уреди България ще бъде част от третото издание на Фестивала на светлините LUNAR, който ще се проведе от 9 до 12 май и ще преобрази София в галерия под открито небе. Специалното 3D мапинг шоу „Натисни бутона“, създадено от българското студио за визуални ефекти MP-STUDIO, ще провокира зрителите да открият неподозиран забавен свят на пл. „Славейков“ №11. Чрез това незабравимо преживяване компанията ще насочи вниманието на обществото към устойчивия и здравословен начин на живот у дома, фокусирайки се върху храната, нейното здравословно приготвяне и оптимално съхранение, за да се използва рационално с цел намаляване на хранителните отпадъци, които са значим проблем за човечеството.

Светлинното шоу „Натисни бутона“, на едно от най-атрактивните културни събития в столицата – LUNAR, ще представи по интересен и забавен начин какво може да се случи, когато натиснем бутона:

А) откриваме неподозиран забавен свят, скрит във всеки дом;

Б) започва феерия от звук и светлина;

В) ще преминем през огън и лед;

Г) ще се разкрие неподозирана тайна;

Д) всичко това плюс технологични герои, представящи зелени истории с много витамини, малко зумба и голяма порция забава.

Не се чудете и по-добре натиснете бутона!

Прожекциите започват в 21 часа и продължават до полунощ. Четирите фестивални вечери предлагат видео и статичен 3D мапинг, светлинни инсталации, имерсивни преживявания и лазерно шоу, които ще озарят редица от любимите столични сгради и паркове на софиянци. Над 20 артисти от цял свят ще представят своето изкуство в своеобразния 4,5-километров маршрут на събитието. Организатор и основен артистичен колектив зад проекта е българското студио за визуални ефекти MP-STUDIO, в партньорство с един от най-известните светлинни фестивали в света Festival of Lights International Productions GmbH.