OffNews.bg

Понеже сме коректна фирма и ебати пичовете, пускаме това право на отговор

На редакционната ни поща днес пристигна писмо от Наталия Иванова, управител на "Изследователски център за клиентски мнения" (ИЦКМ), който се занимава с услугата „Сертификат за коректна фирма”.

Писмото на Иванова е по повод вчерашната публикация на OFFNews "Култов разговор: Дайте ми сертификат за коректна фирма, аз ще ви дам за "Ебати пича".

Публикуваме го без редакторска намеса:

В качеството си на управител на „ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ ЦЕНТЪР НА КЛИЕНТСКИТЕ МНЕНИЯ” ЕООД (ИЦНКМ) Ви пиша във връзка с публикация, поместена на Вашата интернет страница от 26.04.2016, озаглавена: „Култов разговор: Дайте ми сертификат за коректна фирма, аз ще ви дам за "Ебати пича", автор: неизвестен, като моля да вземете предвид следното.

Представляваното от мен дружество предлага услугата „Сертификат за коректна фирма”. Последният бива издаван след извършването на серия от проверки и анализи в съответствие с международните стандарти и практики досежно установяване на клиентски мнения относно качество, вид и т.н. на различни видове услуги, предлагани от конкретни търговски субекти.
Вашата публикация е озаглавена: „КЗП забрани сертификата „коректна фирма”. Цитира се информация относно заповед за забрана, издадена от КЗП във връзка с установени нелоялни практики. Макар и да липсва изрично позоваване на източника на тази информация, очевидно е че информацията е „взаимствана” от сайта на КЗП

В тази връзка бихме желали да отебележим, че във въпросната официална публикация от страна на КЗП НИКЪДЕ НЕ СТАВА ВЪПРОС ОТНОСНО СЕРТИФИКАТ „КОРЕКТНА ФИРМА”. В същото време Вашето онлайн издание, както споменахме по – горе е озаглавило статията КЗП забрани сертификата „коректна фирма”. Сертификат с идентично наименование се издава единствено от ИЦНКМ. По този начин поместената във Вашата информация статия, взаимствана от официалната публикация на КЗП, пряко се свързва с дейността на нашето дружество. В същото време от КЗП никъде изрично не са посочили, че предмет на официалната им публикация е конкретно „Сертификат коректна фирма” и че именно дружеството, което издава този сертификат подлежи на санкции.

В допълнение, бихме искали да фокусираме Вашето внимание и върху факта, че на ИЦКНМ не са връчвани каквито и да е документи или книжа от КЗП досежно установяването на нарушения или налагането на санкции от каквото и да е естество. Не ни е известно и издаването на такива актове срещу ИЦНКМ.

Не на последно място, моля, да премахнете гореспоменатата публикация до края на работния ден (27.04.2016). Считаме, че по този начин на Вашите читатели се предоставя подвеждаща информация, която би могла да се свърже с издавания от ИЦКНМ сертификат, което освен, че е заблуждение, уронва и авторитета на нашата организация. В противен случай, за нас не остава друга възможност освен ангажиране на Вашата отговорност по съдебен ред, с всички произтичащи за Вас неблагоприятни последици.