OffNews.bg

Путин се появи със 17-годишната фигуристка Валиева

Президентът на Руската федерация Владимир Путин се появи публично със 17-годишната фигуристка Камила Валиева, която беше уличена и наказана за употреба на допинг.

Това се случи в град Казан, където бяха открити т.нар. Игри на бъдещето по киберспортове. На церемонията участваха също президентите на Беларус, страни от Централна Азия и представители на Република Сръбска, която е част от Босна и Херцеговина.

Тази публична поява на Валиева е най-откритата, откакто стана известно наказанието й. Руският министър на спорта Олег Матицин бе попитан намира ли се фигуристката, която е наказана до 2025 година, под някаква специална закрила от страна на Путин. Той отговори, че диктаторът е "гарант за развитието на руския спорт", а Валиева била поканена като участник в церемонията.

За личния живот на Путин се знае малко. Той е разделен със съпругата си, от която има две дъщери. В Русия го свързваха с гимнастичката Арина Кабаева, която му била родила три деца. Сега е спряган с поредна по-млада от него жена.