OffNews.bg

Кими Райконен се озова в центъра на сексскандал

Финландският пилот от Формула 1 Кими Райконен се оказа замесен в сексскандал. Той е обвинен от сервитьорка, че й е посягал по време на афтърпартито след Гран при на Канада през 2016 година.

Инцидентът е станал на 29 май преди повече от две години, но девойката едва сега е решила да се оплаче от непристойното по думите й поведение на финландеца и компанията му, чиято маса е обслужвала.

Адвокати на дамата са се обърнали към Кими и Ферари с искане за разбирателство или изплащане на компенсация. От своя страна Кими и юристите му са атакували дамата с насрещен иск, обвинявайки я в изнудване.

Девойката се казва Талула Уайлд и за първи път съобщава за случилото се през октомври 2016 година в своя блог, като описва в подробности въпросната вечер. Тя пише, че Кими я попитал колко струва, а тя си спомня, че веднъж е отказала 50 000 долара от саудитец в Маями.

Финландецът отново настоял да научи цената й, но не получил отговор и отказал да плати сметката.

Талула се притеснила и се оттеглила, но след това се върнала за сметката, когато пияният Райконен я хванал за дясната гърда, а негов приятел от масата протегнал ръка към половите й органи. В този момент тя избягала и се обърнала към мениджъра на заведението за помощ. По-късно пише в блога си, че случката е плод на сексистката култура, с която е готова да поведе война.