OffNews.bg

За да няма сърдити за един плакат, Денков кани Борисов на тв дебат

Николай Денков кани Бойко Борисов на публичен тв дебат. 

Разбрах, че Борисов се е разсърдил за един плакат. Защо? Не знам. За да няма сърдити, каня го на публичен дебат по някоя от обществените телевизии, заявява Денков във видеообръщение, разпространено от Продължаваме промяната. 

Денков визира билбордовете на ПП-ДБ с надпис "Какъв искате да бъде вашият премиер" със снимка на Денков, поставена до снимките на Бойко Борисов и Делян Пеевски. ЦИК постанове че това е нарушение на изборния кодекс и ще състави акт на Николай Денков. Законът за защита на конкуренцията забранява сравнителната реклама - в която се използва директно образ, лого и пр. на конкурент. 

 Целта на плаката е да провокира хората да се замислят какъв е изборът, който трябва да направят на 9 юни, обяснява днес Денков.

"И двамата сме били премиери, и двамата сега сме кандидати. Нека да минем през темите, които интересуват хората", призовава кандидатът на ПП-ДБ и изразява готовност да говори за всичко - от доходите, през инфраструктурата, до международните предизвикателства на България.

И нека хората да видят и сами да преценят, да направят своя информиран избор, настоява той в поканата си до Бойко Борисов.