OffNews.bg

Социолог ще се откаже от професията си, ако Марешки стигне до балотаж

Социологът Юлий Павлов ще се откаже от професията си, ако кандидатът за президент Веселин Марешки стигне до балотаж.

Това каза самият Павлов в ефира на Нова телевизия в отговор на нападките на Марешки, че социолози нарочно не го "мерят" и му дават слаби резултати.

Според последното проучване на Центъра за анализи и маркетинг на Павлов, проверено в периода от 15-ти до 22-ри октомври и финансирано от центъра, Марешки ще получи гласа на 4,2% от избирателите.
„Аз съм сигурен, че това е измамно. Аз съм между първите двама на балотажа, а въпросът е кой ще бъде на балотажа срещу мен”, заяви преди дни Веселин Марешки.

Той поиска от социолога Юлий Павлов да се включи в облог дали резултатът, който ще получи на първия тур ще е същият като прогнозирания.

Облогът се прие, но с условие: „Ако Марешки се класира на балотаж, както той твърди, аз ще призная, че не разбирам от социология и ще се откажа от нея. Ако Марешки обаче не се класира на балотажа, той трябва да се откаже от политиката и бъде така добър и да спре да коментира неща, от които не разбира”, заяви Юлий Павлов и уточни:

„Готов съм да заложа и то в съотношение 10:1 а именно 1000 лева срещу сто лева от Веселин Марешки”. Залогът прие и кандидатът, но с друго условие – не място на балотажа, а по - висок резултат от този, получен в проучването.

„Можем да сложим някакъв процент на грешка и гласовете за Марешки да достигнат 7%, но той не може да мечтае за балотаж. Първите трима са ясно определени фаворити. Той дори до трето място не може да стигне”, коментира Юлий Павлов.