OffNews.bg

Радан Кънев: ГЕРБ не могат да спрат комунистите, защото управляваха като комунистите

Лидерите на Нова Република представиха листата на дясното обединение за област Хасково. На срещата със симпатизанти в петък вечерта Радан Кънев, Трайчо Трайков и Мартин Димитров определиха водача на листата Стоил Яков като изключително смел кандидат.

„Всички ние преди много години тръгнахме по един път. Осеян с надежди, с мечти, но и път, през който стана ясно кои са тези, които устояват на изкушенията – за никаква власт и за никакви облаги. А тук листите на нашите противници са осеяни с такива, които не устояха", обяви в началото Яков.

Председателят на националния предизборен щаб на Нова Република и водач на листите в Хасково и Бургас Стоил Яков обяви предстоящите избори за „битка срещу лъжата, измамата и предателството".

„Наистина е дошло време да си повярваме, че можем. Че не сме мишоците под чужди трапези, очакващи трохи. Че не сме хора, които се пречупват пред първото изкушение. Които предават себе си и предават всички десни избиратели, които са ги подкрепяли", обясни Яков.

Той призова за кампания от врата на врата, защото битката е за свободата на всеки. Стоил Яков каза още, че ако не си верен на ГЕРБ и ДПС, не можеш да развиваш никакъв бизнес в област Хасково. Затова битката е въпрос на оцеляване.

Председателят на Нова Република Радан Кънев припомни как 70 години властта в България се държи като враг на народа си.
„Преди 70 години окрадоха земята, добитъка, пенсионния фонд. За последните 2 години откраднаха 6 милиарда от КТБ и АЕЦ „Белене", още 1 милиард от обществени поръчки. И всичко това са три комунистически партии – БСП, ГЕРБ и ДПС. И сега искат да управляват заедно в коалиция. Кой ще е ги спре?", попита Кънев.

Лидерът на ДСБ и Нова Република сам даде отговора – няма да е този, „който вдигна белия байряк и си призна, че се е предал".

„Не могат ГЕРБ да спрат комунистите, защото те управляваха като комунистите. За съжаление трябва да си кажем, че нашите бивши колеги от Реформаторския блок също не могат да ги спрат, защото в името на властта са готови на всичко. Нашата задача е да спрем всички видове комунисти и всички видове комунистически партии", продължи Радан Кънев.
Политическият говорител на Нова Република Трайчо Трайков обясни, че избирателите могат да разчитат на десните политици, че се аргументират и обясняват какво искат да постигнат.

„Не хвърляме числа и заглавия. След като сме казали, че ще направим нещо, ще положим всички усилия. Имали сме възможност да се поддадем на изкушения, но за важните неща сме оставали на правилния път – на десния път", допълни Трайков.

Мартин Димитров призова симпатизантите на Нова Република да не чакат да дойде най-лошото, а да разкажат на своите близки още сега за задаващата се коалиция между БСП и ГЕРБ и за алтернативата Нова Република.

„Те ако подпишат за „Белене", утре дори и да ги спрем, ще плащаме огромни сметки. За всички е ясно, че се готви коалиция ГЕРБ-БСП. Тя ще бъде представена като експертно правителство. И ще бъде пагубно за България. Реформаторски блок-3 ли ще бъде алтернатива? В името на властта те са готови на всичко. Ако им кажат да си сменят името, ще го сменят. Ако им кажат да вземат хората на Бареков, ще ги вземат", каза Димитров.

Той изреди трите теми, по които ГЕРБ и БСП имат консенсус – строителството на АЕЦ „Белене", замитането на следите от КТБ и отказа да разбият картела при горивата.