OffNews.bg

Паунов: Двойно повече средства за ин витро в Кюстендил

Да се увеличат двойно средствата от общинския бюджет за ин витро процедури, което да даде възможност на повече двойки да осъществят мечтата си да имат дете, предлагат кандидатът за кмет и досегашен градоначалник от Коалиция "Кюстендил" Петър Паунов и кандидатите за общински съветници д-р Валери Томов, д-р Маргарита Исталианова и Радослав Джонев. 

„За 3 години работа са одобрени 34 двойки, до момента са изплатени 22 процедури и за радост на община Кюстендил имаме 5 живородени деца. Двойките бяха подпомогнати с по 3 000 лв. Идеята на Петър Паунов и Коалиция "Кюстендил" сега е да се увеличат парите и двойките двойно", обясни д-р Исталианова, цитирана от Дарик. Другата посока, в която работехме в миналия мандат и ще продължим да действаме сега, е за подпомагане и повишаване качеството на медицинските услуги. Коалиция "Кюстендил" подпомогна неонатологичното отделение, купихме кувьоз на стойност 20 000 лв., модерен, за инвазивно отглеждане на недоносени деца. Дадохме предложение и направихме училище за бременни, с което искахме да върнем бременните жени, които предпочитаха да раждат в близки общини или в София, и създадохме подходящи условия да раждат децата си тук. Насоката ни ще бъде точно в подобряване качеството на медицинското обслужване и затова в следващия мандат обещаваме да направим всичко като лекари и специалисти да накараме нашите жени да раждат тук децата си и да останат в Кюстендил", заяви началникът на АГ отделението в МБАЛ „Д- р Никола Василиев" д-р Валери Томов.

Той уточни, че лабораторията за инвазивна кардиология е следващата стъпка. 

„С благодарности, че д-р Томов и д-р Исталианова поеха и върнаха ритъма на отделението по АГ в Кюстендил. Благодаря им, че успяха да стимулират развитието на АГ отделението, с Божията помощ от тях започва живота. Министър Москов и доц. Хинков бяха тук, ключово за нас е стартирането на новия Спешен център, който ще даде възможно най- бързия достъп до солидно и качествено здравеопазване. Това са ключови стъпки, които да помогнат добрите специалисти да останат тук и да гарантират здравеопазването ни тук, на място, а не да търсим специалисти в университетски болници. Единственото нещо, с което не правим компромис, това е професионализмът, залагаме на баланс и на професионализъм, защото знаем колко струва това в сферата на здравеопазването", заяви кандидатът за кмет от Коалиция "Кюстендил" Петър Паунов.