OffNews.bg

Пътните полицаи без контакт с шофьорите, предвижда ГЕРБ

Премахване на контакта на пътния полицай с нарушителя на пътя и тотален видеоконтрол на превишението на скоростта, свързване на всички камери на пътя, за да се отчита осреднената скорост на автомобилите, както и дистанционно потвърждаване на нарушенията от оператор.

Това са част от мерките, които ГЕРБ предвижда за борба с корупцията, съобщи заместник-председателят на партията и председател на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов в Пазарджик. Той и водачът на листата на ГЕРБ в Пазарджик Екатерина Захариева участваха в кръгла маса „Обществен ред, правосъдие и сигурност“.

По време на форума Цветанов цитира данни на Центъра за изследване на демокрацията, които сочат, че най-големият корупционен натиск е било по времето на кабинета „Орешарски". 

Зам.-председателят на ГЕРБ представи три основни акцента от предизборната програма на ГЕРБ: миграционната политика (връщане на незаконно преминаващи чужденци и ефективна охрана на границата), противодействие и превенция на конвенционалната престъпност (назначаване на 1000 служители т.г., за да се обезпечи полицейско присъствие; подмяна на целия автопарк, започнала през 2000 г., видеонаблюдение в общините с криминогенен фактор) и противодействие на тероризма, организираната престъпност и корупцията (ефективен обмен на данни за пътниците по въздух, засилване на сътрудничеството с партньорските служби, противодействие на телефонните измами). Цветан Цветанов акцентира и върху борбата с противозаконното отнемане на леки автомобили.

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ подчерта, че освен Екатерина Захариева и останалите кандидат-депутати от ГЕРБ, на събитието, организирано от партията, присъства и първият в листата на БСП в района Славчо Велков. Цветанов посъветва Велков да уведоми номиниралата го партия БСП, че отдавна България разполага с централна система за пръстови отпечатъци, за да си коригират предизборната програма, в която са заложили изграждането на такава система.