OffNews.bg

Лукарски: Фризьорка стана кмет на "Младост" заради грешките на ГЕРБ

ГЕРБ не са си свършили работата на президентските избори, заяви лидерът на СДС и министър на икономиката в оставка Божидар Лукарски в ефира на бТВ. 

Две трети от избирателите на Реформаторския блок са подкрепили г-жа Цачева, каза Лукарски и допълни, че 7% от Реформаторския блок и 14% от ГЕРБ са гласували за генерал Румен Радев.

Явно виждаме, че колегите от ГЕРБ не са си свършили работата, каза лидерът на СДС.

Лукарски коментира и изхода от изборите в столичния район "Младост": той твърди, че е допусната грешка при смяната на предишния кмет на района.

Според него решението е дало шанс на "едно непознато лице, да не навлизам в дребнотии, една фризьорка с една фиктивна транспортна фирма да управлява към настоящия момент този район, който е петият по големина град в България".

Лидерът на СДС отчете грешки в посланията, отправени по време на кампанията за президентския вот - сред грешките е и обещаната от премиера оставка.

Лукарски посочи и късното обявяване на кандидата на ГЕРБ като грешка. 

Според него няма смисъл след оставката на правителството да бъдат чертани апокалиптични картини. Именно това е отдръпнало голяма част от гласоподавателите, смята той.

Лукарски заяви, че не е реалистично Реформаторите да приемат мандата за съставяне на кабинет. ГЕРБ и БСП вече потвърдиха, че ще върнат мандата за съставяне на правителство.