OffNews.bg

Каракачанов спечели и дебата по бТВ

Най-убедително в големия кандидат-президентски дебат по бТВ, на който не се явиха нито Цецка Цачева, нито ген. Румен Радев, се е представил номинираният от НФСБ, Атака и ВМРО Красимир Каракачанов.

Това показва експресно проучване на агенция "Маркет линкс", в което са били анкетирани 800 зрители на сблъсъка между претендентите за "Дондуков" 2.

24,7 на сто от анкетираните заявяват, че най-добро впечатление е оставил лидерът на воеводите Красимир Каракачанов. На второ място зрителите са поставили кандидата на АБВ Ивайло Калфин. Бившият социален министър получава симпатиите на 15,2 на сто от анкетираните зрители. Трети се оказва петролно-фармацевтичния бизнесмен Веселин Марешки. За 11,4 процента от зрителите именно той е победител в дебата, а на четвърто място от четиримата кандидати остава Трайчо Трайков, в чиято подкрепа се обявяват 7 на сто от зрителите на бТВ.

Любопитно е и че резултатите от дебата между кандидат-президентите в предаването "Референдум" по БНТ показа сходни резултати. Там зрителите посочиха, че най-убедително са изложили тезите си именно Каракачанов и Калфин.

 

Друг интересен момент е, че в изследването на "Маркет линкс" гласове за подкрепа са получили и неприсъстващите в тв студиото кандидати. Ген. Румен Радев е "победил" според 3,8 на сто от зрителите, а Цецка Цачева - според 2,2%.

На въпроса дали дебатът по бТВ е повлиял на нагласата на зрителите за кого да гласуват 21,4 на сто от анкетираните отговарят с "да", а 78,6 с "не".