OffNews.bg

ИТН готови за експертно правителство с ГЕРБ и ДПС, не искат премиер Борисов или Пеевски

"Има такъв народ" сме готови да работим за това страната да има правителство. Но искаме да видим правителство с ясно поставени задачи и срокове, които да бъдат спазени. Готови сме да седнем и да разговаряме. Не сме готови да говорим за разделение на кабинета по квоти. 

Това заяви зам.-председателят и водач на евролистата на „Има такъв народ” Ивайло Вълчев по Нова тв.

ИТН ще приеме да разговаря с първата партия след вота, но няма да приеме лидерът - ако визираме Бойко Борисов, да стане министър-председател. Няма да приемем и Пеевски за премиер, както и Асен Василев да стане финансов министър, обясни той.

„От кабинета, за който ние се борим, политическите лица трябва да стоят далеч, заяви Вълчев и добави, че партията се стреми единствено към експертен кабинет. Това не е маска, идеята е да се работи по важните приоритети, не - тези министерства са за вас, тези за нас, каза още Вълчев. 

„Заявката за премиерски пост от страна на Борисов или ще отпадне, или ще бъде обект на разговори, така че да бъде оттеглена, за да се постигне нещо друго”, заяви още той. 

От ИТН следваме дясна политика. Партиите, които правят това в народното събрание, са ГЕРБ, донякъде ДПС и „Демократична България”, когато не страда от левичарството на "Продължаваме промяната". Няма как да не разделяме ПП-ДБ, при положение че ДБ са влезли в политическия живот, декларирайки десни принципи, а ПП показват абсолютно обратното, според Вълчев. 

Много неща са ни доближавали до различни партии, имали сме допирни точки и с БСП, и с Възраждане, не ни интересува от кого идва една идея, ако е добра, обясни зам.-председателят на ИТН.