OffNews.bg

Гласът на актьор от "Да, България" попадна в предизборен клип на БСП

Актьорът Мариан Маринов изпрати днес сигнал до министъра на културата Рашко Младенов заради предизборен видеоклип, излъчен от Коалиция “БСП за България”, в който е използван неговия глас с фразата “Купуването и продаването на гласове е престъпление”.

Маринов се обърна към министъра с призив да наложи принудителна административна мярка за преустановяване на нарушение на правата му на артист-изпълнител.

"Клипът беше оповестен на Facebook страницата на кандидата за депутат Таско Ерменков, като бързо доби популярност и беше споделен или качен на многобройни други места в интернет. Въпреки че към момента клипът е свален от Facebook страницата на кандидата за депутат, разпространението му в интернет води свой самостоятелен живот, а допускам, че вече е започнало и излъчването му по радио и телевизия", пише Маринов в сигнала си.

Той отбелязва, че нарушението е "особено цинично" предвид факта, че е водач на листата на “Движение Да България” в Ловеч.

Случилото е и в разрез с моите политически убеждения и разбирането ми за лично достойнство, заявява Маринов.

Въпреки че клипът на социалистите беше свален, това не променя факта, че кражбата на гласове е осъществена де юре и де факто. За случая е сезирана и Централната избирателна комисия (ЦИК), съобщават от пресцентъра на “Да, България”.

Таско Ерменков: Видимо е станала техническа грешка

Кандидатът за депутат от Коалиция “БСП за България” Таско Ерменков коментира тази вечер в личния си Facebook профил, че няма представа как този работен материал е попаднал във Facebook.

"Но видимо е станала техническа грешка, която още вчера, 15.09.2017 г., в 22 часа и 15 минути беше коригирана и клипът беше изтрит от страницата ми и следователно и от всички места, където е бил споделен. Въпреки това вчера той наистина в продължение на 12 часа е бил на страницата ми, за което, както обещах по bTV, Ви моля да бъда извинен. Готов съм да публикувам на Вашата страница готовия клип, за да видите разликата." - обърна се Ерменков към Маринов.

"Същевременно имам два въпроса към вас. Първият въпрос е - Нали сте наясно, че няма как да ме съдите, защото не аз съм авторът на клипа и не аз съм нарушил авторските Ви права или това е един евтин ПР на мой гръб? Вторият въпрос е защо, след като сте сигурни, че са нарушени авторските Ви права с този клип, продължавате да го излъчвате тук и не ставате ли Вие нарушител на закона с всички последствия - т.е., ако ще съдите някого за разпространяване на клип с нарушени авторски права, не сте ли Вие този, когото трябва да съдите? При желание мога да ви осигуря връзка с авторите." - пише още Ерменков в личния си Facebook профил.