OffNews.bg

БСП ще върне мандата за кабинет и се готви за предсрочни избори

БСП ще върне мандата за съставяне на кабинет, когато ни го връчат. Няма да участваме в управление. Ще се борим да бъдем първа сила на предсрочните парламентарни избори и тогава да направим правителство.

Това заяви на пресконференцията в НДК лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя е категорична също така, че БСП няма да приеме покана от ДПС за общо правителство в рамките на сегашното НС и Столетницата се готви за предсрочен вот.

Борисов се опитва да внушава страх и дестабилизация на България. Добре, че сам си изпълни условието да подаде оставка, каза тя.

Нинова се обърна към всички формации в парламента без ГЕРБ: Работата на НС сега има две основни задачи - приемане на бюджет 2017 и диалог за промяна на изборните правила, така както народът ги поиска.

Ако се стигне до необходимост от съставяне на служебен кабинет, той трябва да бъде назначен от Росен Плевнелиев. Това е негово задължение, заяви на пресконференцията новоизбраният президент Румен Радев.

Радев приветства Плевнелиев за изразената позиция днес, че е рано да се съставят служебни правителства: "Това наистина е една държавническа позиция“.

По отношение на служебния кабинет Радев каза, че по-рано от 22 януари няма отношение към него.