OffNews.bg

Защо KLETA MAJKA BALGARQ да се присъедини към 4I4KO-PARI4KO MONAKO

Чудатата идея за присъединяване на България към Княжество Монако, родила се във Фейсбук, срещна изключително широка подкрепа и дори инициира обсъждане за референдум по темата. Вижте какво мисли за нея Самуил Петканов - собственикът на сайта Не!Новините, където новините - съвсем измислени - често посочват съвсем точно процесите и настроенията в обществото ни.

Г-н Петканов, какво мислите за идеята България да се присъедини към Монако?

Адмирирам идеята, прегръщам я с две ръце и леко я пощипвам отзад и я приплясквам по дупето. На прага сме на първото геополитическо решение, което би било добро за България. Монако е с добра репутация и за Запада, и за Русия, така че няма да раздразним големите си братя. Ще облажим доста, което е ултимативната цел на всеки българин.

Как ще се отрази това на "Формула 1"?

Звукът на новите болиди във Ф1 бе намален от стерилните ѝ организатори. Сигурен съм, че изобретателни българи ще поставят пластмасови чашки на джантите, така че гумите да бръмчат, както правехме с колелетата като малки. Със сигурност ще облагородим този спорт.

Как да се присъединим: след референдум, с преврат или да изчакаме първо САЩ и Русия да решат?

Референдумът е тази неделя. От понеделник сме част от Монако. Всеки втори българин получава яхта, на която спокойно ще може да започне да си суши сафрид и да не се грижи повече за живота. САЩ и Русия да се оправят, те вече се съобразяват с нас и с това дали сме отдали хотелите си на пияни англичани, за да се забавляваме, като ги гледаме как падат от балконите.

А какво ще каже Сорос по въпроса?

Няма вече Сорос, няма Морос. България има нов шеф и той е оня чичо, дето го дават как ръкопляска на лъскавия цирк покрай Нова година по БНТ.

Като виден лингвист, как препоръчвате да се казва новата държава?

Тя ще се казва Монако. Територията, която до неделя се казва България, ще бъде кръстена Монте Карлово в духа на географската приемственост между KLETA MAJKA BALGARIQ и новия ѝ съпруг KLET 4I4KO-PARI4KO MONAKO.

Ще доведе ли анексирането ни към Монако до връщането на Митко Бербатов в националния ни отбор?

Националният ни отбор ще играе в тая тъпа Лига 1 на Франция, което е може би единственото тъпо нещо. Но пък има всички шансове да го гледаме в Шампионската лига, а Бербо и Фалкао бързо ще обявим за заслужили майстори на спорта.

Колко блондинки са нужни за присъединяването ни към Монако?

Не, няма опция Цецка Цачева и Мая Манолова да се пекат на яхта по монокини. Имаме клауза с принц Албер II това да не се случва, за да не ни подарят на Азербайджан.