OffNews.bg

Три държавни фирми от транспорта са дали 9000 лева за байрака на Рожен

Три държавни фирми от системата на Министерството на транспорта и съобщенията са дали 9000 лева за грандоманския байрак, за който в момента роженските поляни се заливат с бетон, научи OFFNews.

Проектът, който скандализира еколози и естети, е получил 5000 лева от Държавно предприятие Ръководство на въздушното движение (РВД), което управлява авиотрафика над България.

Други 2000 лева са дадени от "Пристанище Бургас" ЕАД, а още толкова са платени от Национална компания "Железопълна инфраструктура".

Въпреки че сред дарителите за гигантския пилон с трикольора организаторите на инициативата са публикували и логото на БДЖ, се оказва, че закъсалият национален жп превозвач не е дарявал средства.

Председателят на управителният съвет на НКЖИ Кристиян Кръстев съобщи пред OFFNews, че решението е било взето преди той да поеме поста.

Според източници на медията ни инициативата държавни фирми да даряват средства за мегабайрака на Рожен е била разпоредена на ресорните министерства от служебното правителство на Гълъб Донев с циркулярно писмо.