OffNews.bg

Сезам, отвори се! Борисов чака инвестиции от Алибаба

Премиерът Бойко Борисов разговаря днес с представители на крупния китайски бизнес, които са в България, за да проучат възможностите за инвестиции, съобщи правителствената информационна служба.

На срещата е присъствал и вицепремиерът Томислав Дончев, а сред високите гости от Поднебесната империя са били вицепрезидентът на Alibaba Group г-н Сън, президентът на GS-Solar Company г-н Лин и президентът на GoldPoly Group г-жа Хонг.

В Министерски съвет ги довел досегашният ни генерален консул в Шанхай Димитър Абаджиев, бивш политик от партията на Яне Янев - РЗС.

Китайските инвеститори посочиха, че интересът им към страната ни е последица от установените добри отношения между премиера Борисов и президента и министър-председателя на Китай Си Дзинпин и Ли Къцян, съобщава пресслужбата на министър-председателя в оставка.

Идеите на Alibaba Group за инвестиции в страната ни са свързани със създаването на логистичен център за развиваната от тях онлайн търговия, който да обслужва поръчките в цяла Европа. Проектът включва и предлагане на международните пазари на български стоки и храни. Намеренията на GS-Solar Company са за създаване на завод за производство на соларни панели, а GoldPoly Group проявява интерес към изкупуването на български тютюн.