OffNews.bg

Мини Бобов дол към медиите: Не се занимавайте с нас, има и други фирми с проблеми

Половината от заплатите на миньорите във „Въгледобив Бобов Дол“ ЕООД за май са преведени по банков път вчера, а днес ще бъдат раздадени и ваучерите за храна. Това обявиха от ръководството на компанията по повод днешния протест на работниците във фирмата.

"Както вече уведомихме целия персонал на дружеството 50% от трудовите възнаграждения за май са преведени по банков път още вчера, но за да може всеки да си види сумата по сметката се изисква технологично време, независещо от нас, това са стандартни процедури на банките, които важат за всички", обясняват от мениджмънта.

От „Въгледобив Бобов Дол“ ЕООД обясняват, че работните заплати се начисляват и изплащат съгласно разписаните правила в двустранно подписания колективен трудов договор и че към момента работодателят не го нарушава. Приетата практика в мината било парите да се дават на 3 транша и никога досега средствата не са давани наведнъж. 

"В нашето предприятие работят около 1200 души. Показването в национален ефир на протест от десет човека е тенденциозно. Мнението на ръководството ни е, че това изкуствено нагнетяване на напрежението цели дестабилизиране на дружеството. Обръщането към телевизионни екипи, които да отразяват излизането на няколко човека пред мината се прави единствено и само със спекулативна цел", заявява управителят на мината инж.Харалампи Златанов.

Той призовава медиите "да не се опитват да създават сензации от нормалните процеси в едно българско предприятие".

"Живеем в сложни времена, изправени сме пред множество трудности, с които всеки ден се опитваме да се справяме по възможно най-добрия начин. Ние не сме единственото дружество в страната, което има проблеми, нека не се втренчвате само в нас във всеки удобен случай", добявя Златанов. 

Според него "вероятно подобни изкуствени сензации са положителни за рейтинга на медиите, но за него те били предпоставка единствено за създаване на хаос при функционирането на нормалния производствен процес".