OffNews.bg

Ген. Радев "приземи" обществена поръчка на ГЕРБ за 200 милиона лева

Невстъпилият в длъжност президент ген. Румен Радев реагира остро на обществената поръчка за тол системата на Агенция "Пътна инфраструктура", която бе обявена на 29 декември 2016 г. с краен срок за подаване на оферти до 17 ч.

Скандалният търг е за 200 милиона лева.

"Напомням, че премиерът Бойко Борисов на заседанието на МС от 21 декември 2016 г. нареди на своите министри спирането на всякакви обществени поръчки. В случай, че те са неизбежни, министър-председателят заръча те да се консултират с моя екип. Държа да уточня, че въпросната обществена поръчка, обявена в навечерието на празниците, не е консултирана с никого и не може да бъде квалифицирана като „неизбежна“, написа ген. Радев във фейсбук снощи.

Той заявява и че не оспорва законността на решението за обявяване на обществената поръчка, но че го смята за политически спорно.

"Считам, че правителството и държавната администрация трябва да спазват нареждането на премиера Борисов, който зае отговорна позиция на гореспоменатото заседанието на МС", заявява още новоизбраният президент.