OffNews.bg

Борисов нареди на Лиляна Павлова да успокои ген. Радев за тол системата

Министър –председателят в оставка Бойко Борисов разпореди на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова да разговаря с избрания за президент ген. Румен Радев във връзка с публикуваното от него мнение за възобновената от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) обществена поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на тол такси от автомобилите над 3,5 тона, съобщи правителствената информационна служба.

Целта била да бъде разяснена процедурата по възобновената обществена поръчка, за да отпаднат съмненията на новоизбрания президент Радев.

Все още не встъпилият в длъжност държавен глава публикува снощи притеснения за търга, който е с внушителната стойност от 200 милиона лева. Въпреки солидния бюджет новата процедура е обявена при изключително съкратени срокове. Подаването на оферти е от 29 декември до 5 януари.

По-рано днес обяснения по казуса публикува и АПИ. Според пътната агенция обществената поръчка не е нова, а отдавна стартирала. Затова тя не попадала в обхвата на нареждането на премиера в оставка всички нови търгове да бъдат консултирани с екипа на ген. Радев.