OffNews.bg

Талант на Юнайтед: Бях близо до това да загубя крака си

Защитникът на Манчестър Юнайтед Люк Шоу едва не загубил крака си след тежката контузия, която получи през 2015 година.

Футболистът пострада при загубата с 1:2 от ПСВ Айндховен в Шампионската лига, а кракът му бе счупен на две места. Тази седмица той отново получи повиквателна за националния отбор на Англия за двубоите с Испания и Швейцария.

"Бях много близо до това да загубя крака си, но не го знаех цели шест месеца след счупването, когато докторът ми го каза. Това за щастие не е станало, защото не са ме качили на самолета за Манчестър веднага, заради кръвните съсиреци.

Имаше моменти, когато обмислях дали да не спра с футбола в определени моменти, но семейството и приятелите ми много ми помогнаха.

Сега се чувствам много добре, искам да играя футбол на най-високо ниво, искам да играя в най-големите мачове и да печеля трофеи, това е мотивацията ми. Искам да бъда разпознаван като един от най-добрите бекове в света", каза Шоу.

През юни 2014 година той се превърна в един от най-скъпите тийнейджъри в света, след като едва на 18 години, Шоу премина от Саутхемптън в Манчестър Юнайтед за 27 милиона паунда.

Защитникът започна много силно този сезон и получи четири последователни срещи като титуляр от 2015-а година насам. През последните двe кампании той получаваше рядко шанс за изява и получи доста критики от страна на мениджъра Жозе Моуриньо, но очевидно вятърът смени посоката си.