OffNews.bg

Скорпиони с 1005 гола излизат срещу тима на Бербатов

Броени дни ни делят от футболното събитие на годината. На 14 юни All stars на Луиш Фиго ще се изправят срещу United Stars на Димитър Бербатов на стадион “Васил Левски” в София. Грандиозното шоу ще стане факт благодарение на Fibank, a важната новина е, всички приходи ще са в полза на талантливите деца от Фондация „Димитър Бербатов”.

Мненията на коментаторите са единодушни - имената от отбора на Фиго, известни до момента, правят сериозна заявка за предстоящия мач. Общият брой на отбелязаните голове по време на кариерите им е 1005, като водач с цели 175 гола е Дуайт Йорк.

Макар изместен от първото място по печеливши удари във футболната врата, Фиго изпреварва всичките си съотборници по изиграни мачове. Звездата може да се похвали с цели 797 клубни мача, както и със 127 в националния отбор. Негова е и първата позиция по брой спечелени награди (15 клубни и 15 индивидуални).

Освен по брой резултати, звездите от отбора на Фиго се различават и по физически показатели. Най-нисък по ръст е Роберто Карлош със своите едва 168 см. Явно обаче това не е никакъв проблем за 44-годишния футболист, носител на цели 28 признания.

Проблем с височината не е имал и най-високият в отбора – 196-сантиментровият Франческо Толдо. Високият ръст за позицията на вратар е преимущество и той се слави като един от най-добрите за своето време.

Най-млад в отбора на Фиго е 35-годишният Максуел. Въпреки това средната възраст на обявените футболисти, които ще ритат благотворително в София, е близо 43 години, която е почти достолепна за този спорт.

Високи, ниски, млади и не толкова млади играчи ще се състезават по покана на Димитър Бератов и Луиш Фиго, за да помогнат за развитието на талантливите деца на България с подкрепата на Първа инвестиционна банка. Мненията на феновете и специалистите са еднакви - това ще бъде футболното шоу на годината.

И макар преобладаващата зодия в All Stars отбора на Фиго да е Скорпион, за който 2017-а година предвещава финансови проблеми, фалити и икономически провали, знаем, че звездите ще дадат всичко от себе си на терена. Цели петима футболисти от отбора на Фиго са родени под знака на Скорпиона.

Извън астрологията, едно е сигурно. Всички фенове чакат със затаен дъх датата 14 юни, както и новини от Бербатов за още имена, които ще се включат в благотворителния мач.