OffNews.bg

Селекционерът на Германия подкрепи Кабаков за червения картон на Джан

Селекционерът на германския национален отбор по футбол Йоахим Льов защити решението на родния съдия Георги Кабаков да изгони Емре Джан при снощната победа на бундестима над Естония (3:0).

Световните шампиони за 2014 година се оказаха в трудна ситуация рано в мача, когато българският съдия прати халфа преждевременно под душовете но след почивката набързо решиха всичко, за да стигнат до триумфа. Два гола вкара Илкай Гюндоган и асистира на Тимо Вернер.

Германия има 15 точки в своята Група С и при победи над Беларус и Северна Ирландия в оставащите си два мача, ще се класира за финалите.

"Преди всичко съм изключително щастлив, че спечелихме. Получи се здрава работа, особено след като толкова рано останахме с човек по-малко. Не допуснахме гол, вкарахме три гола и взехме три точки. Цялата седмица беше трудна.

На почивката си казахме някои неща, останахме спокойни и през второто полувреме заиграхме значително по-добре, без нерви.

Смятам, че червеният картон на Емре Джан е справедлив. Това беше ситуация, в която не можеш да покажеш само жълт картон.

Беше много важно да открием резултата, за да отнемем от морала на съперника. Илкай Гюндоган, Джошуа Кимих и Никлас Зюле поведоха отбора.

Това беше важно. Радвам се много за двата гола на Илкай. Изпратихме седмица с много контузени и трябваше да импровизираме", каза Льов.