OffNews.bg

Националите не догониха дивото срещу Словения

Националите по футбол не успяха да догонят дивото срещу Словения, след като изпуснаха питомното при гостуването на Кипър преди няколко дни. "Лъвовете" записаха второ реми 1:1 и останаха втори в крайното класиране в група С3 на Лигата на нациите.

В другия двубой от групата Норвегия победи като гост Кипър с 2:0 и си осигури първото място. Българският тим трябваше задължително да победи Словения и то с гол повече от Норвегия, за да завоюва първото място, но това остана мираж.

Възпитаниците на Петър Хубчев доминираха през по-голямата част от двубоя, но трудно стигаха до чисти голови положения, докато словенците играха грамотно и се отбраняваха добре. През първата част с пропуски се отличи нападателят на Левски Станислав Костов.

Нашият тим все пак успя да поведе в резултата в 68-та минута, когато резервата Галин Иванов се разписа с точен изстрел с глава след добро центриране на Страхил Попов отдясно, а в следващите минути играчите на България се втурнаха в търсене на нужните им нови два гола и оставиха свободни пространства пред гостите, които се възползваха от това и изравниха в 75-та минута с точен изстрел по земя на Миха Зайц.

До края на двубоя не паднаха повече голове въпреки сериозния български натиск и в крайна сметка двубоят завърши при резултат 1:1.

По този начин България завърши на второ място в групата с 11 точки от шест мача, на две точки зад победителя в групата Норвегия. Тимът на Кипър завършва на трета позиция с пет точки, докато Словения отпада в последната дивизия на турнира.

"Играхме на предела на физическите си възможности. Благодарих на момчетата за раздаването. Не съжалявам за нищо. Получихме ценен урок и опит с тези шест мача на такова високо ниво", коментира селекционерът Петър Хубчев.


Крайно класиране в групата:
1. Норвегия, г-р 7:2 - 13 точки
2. България, г-р 7:5 - 11 точки
3. Кипър, г-р 5:9 - 5 точки
4. Словения, 5:8- 3 точки