OffNews.bg

Левски записа пореден антирекорд, Тричковски се нареди до Ван Бастен

Отборът на Левски единствен от четирите ни участника във втория квалификационен кръг на Лига Европа не продължи напред.

"Сините" приключиха участието си след две загуби с 0:3 и 0:4 от кипърския АЕК Ларнака. Според треньора Петър Хубчев позитивното е, че наказанието от мачове без публика е изтекло.

За негов късмет на "Герена" нямаше публика при срамното представяне в реванша срещу кипърците. Социалните мрежи врят и кипят.

Феновете с основание се срамуват не толкова от отпадането, колкото от показаната игра. В герой за АЕК се превърна македонецът Иван Тричковски, който вкара и четирите гола.

Толкова попадения във вратата на Левски в един мач е вкарвал само легендарния Марко ван Бастен при победата над родния гранд на Милан с 5:2 през 1988 година.

Това бе и втората най-тежка загуба на Левски в турнирите на "Герена" след 0:4 от Лацио през 2009 година. Тогава обаче това се случи в груповата фаза, а не в предварителните кръгове от отбор, в чията страна първенството дори не е стартирало.

Най-голямата загуба в два мача на Левски в европейските клубни турнири пък е от далечната 1974 година, когато "сините" отстъпват с общ резултат 1:7 на унгарския Дожа Уйпещ.

Левски има няколко дни пауза преди следващия си мач, който е в понеделник срещу Царско село от четвъртия кръг на първенството.