OffNews.bg

Левски иска да отложи мача с Лудогорец

Левски поиска домакинската им среща от първия кръг на Първа лига срещу Лудогорец да бъде отложена, пише Sportal.bg. По всяка вероятност причина за това е, че двубоят на двата тима е предвиден за 16 юли (неделя) и е между двата мача на "сините" от втория предварителен кръг на Лига Европа срещу Хайдук. От Левски вече са депозирали молба в БФС, но за да се случи това, трябва съгласието и на разградчани.

Антонио Вутов почти сигурно пропуска мача с Хайдук заради инцидента, който претърпя. Преотстъпеният от Удинезе футболист пострада нелепо, след като душ кабината в банята на хотела се е счупила и стъклата са нарязали таланта в деня преди мача. Очакванията са да бъде извън терените десетина дни.

Двубоят между Левски и Хайдук е на 13 юли, а реваншът е на 20 юли и ще бъде пред празните трибуни на "Георги Аспарухов" поради наказание на "сините". Освен това, клубът от "Герена" ще получи нищожен брой билети - 250 за гостуването в Хърватия.

Останалата част от пропуските вече са разпродадени на картодържателите сред феновете на домакините. При това положение се очертават нови мъки с билетите за "сините", както беше и в двубоя със Стуеска в Никшич, завършил 0:0.

Иначе, бившият футболист на ЦСКА - Тончи Кукоч не пропусна да направи коментар за предстоящия сблъсък в Лига Европа.

"Хайдук може да продължи, но мач с Левски е много лош жребий. Левски, ЦСКА и Лудогорец са най-силните български клубове", каза защитникът.

В същото време Хайдук взе пример от Левски и привлече футболист от Барселона. Хърватите се подсилиха с 23-годишния централен защитник Борха Лопес, който подписа договор за три сезона и бе представен официално вчера.

192-сантиметровият Лопес е юноша на Спортинг Хихон и има записан един мач за представителния отбор на Барселона през миналия сезон.

Историческият за футболиста момент се случи в турнира за купата на Испания при равенството 1:1 срещу Еркулес на 30 ноември, но основно игра в дублиращия тим на каталунците в трета дивизия.