OffNews.bg

Левски - Бока Хуниорс пропадна

Шефовете на “Герена бяха неприятно сюрпризирани през уикенда. “Сините” са били информирани, че колосът Бока Хуниорс отказва мача, който трябваше да се изиграе на 19 август по повод 75-годишнината от рождението на легендата Георги Аспарухов, пише "Меридиан Мач".

Двубоят, анонсиран като “грандиозен футболен спектакъл”, беше обявен още в началото на май. Оттогава се продават и билети, като на скъпите достигат до 999 лева. На “Герена” са били информирани в събота, че Бока няма да идва и към днешна дата не са наясно какво да правят с юбилейния мач за Гунди.

Търси се друг съперник, но по това време първенствата в Европа вече ще са започнали и ще е трудно да се намери отбор от ранга на Бока Хуниорс за съперник. Любопитното е, че и вчера се продаваха билети за мача, макар вече да е било известно, че пропада.

Аржентинският клуб е отменил и участието си в турнира “Жуан Гампер” в Барселона. Така Бока Хуниорс по еднакъв начин прецака "сините" и каталунците.

Аржентинците няма да пътуват за Европа, защото трябва да се подготвят за участието си в Копа Либертадорес. За разлика от Левски, каталунците са били уведомени още преди десет дни и те веднага са започнали да търсят нов участник. Те са поканили Борусия (Дортмунд) и Наполи, но са получили откази. Логичен ход от страна на Левски изглежда Бока Хуниорс да бъде заменен с Ботев (Пловдив), чийто екип Гунди е носил.