OffNews.bg

Историческият резил на Германия зарадва Англия

Отпадането на Германия още в групите на световното първенство в Русия донесе мъка в страната, но и много радост по планетата. Действащият световен шампион отстъпи сензационно с 0:2 пред Южна Корея и безславно пое пътя към родината си.

В Англия ликуват от този печален за немския футбол факт, тъй като Германия за първи път в историята си отпада още в групите. На Острова изчислиха, че Англия за първи път от 1966 година насам се представя по-добре от маншафта на световни финали.

Най-смелите прогнози стигат дотам, че селекцията на Гарет Саутгейт ще спечели световната титла на 15 юли, тъй като се наблюдава странно съвпадение на фактите от 1966 година, когато Англия триумфира с трофея.

За първи път от 52 години насам Англия вкарва четири гола, Русия печели двата мача на старта, футболист на Португалия не реализира дузпа, вкаран е най-късният гол в добавеното време и е показан най-бързият жълт картон.

Най-важното обаче е, че англичаните се представят по-добре от Германия, което е известен реванш за загубения полуфинал на световното в Италия през 1990 година. В Мексико също ликуват от резила на момчетата на Йоаким Льов. Бирен спонсор на ацтеките зареди до горе южнокорейското посолство във Вашингтон с пенлива течност.

"От името на феновете на Мексико ви благодарим за днешния мач и обявяваме, че занапред сте официално част от нашето семейство", написаха от компанията "Естрела Халиско", като си пожелаха корейците да викат за Мексико.

To thank their players for beating Germany and helping the Mexican team advance, the official beer @EstrellaJalisco delivered beer to the South Korean embassy in Washington DC today. pic.twitter.com/J3DEbKKG2D

— Darren Rovell (@darrenrovell) June 27, 2018