OffNews.bg

Истерия в Милано заради Бонучи

Истинска истерия тресе днес Милано, немислимият трансфер на Леонардо Бонучи от Ювентус в "росонерите" вече е факт. Италианският национал кацна в града. Той се появи в "Каса Милан", където го очакваха два батальона журналисти и десетки щастливи фенове.

Очаква се Бонучи да премине при "росонерите" срещу 40 милиона евро. Защитникът ще премине задължителните медицински прегледи утре и ще подпише контракт за 5 години, според който ще прибира по 10 милиона евро на сезон.


След като помогна на Юве за рекордните шест титли в Серия А, 30-годишният Бонучи се смята за един от най-добрите играчи на своя пост, ако не и номер 1 в света. Искаше го Барселона, Челси, но явно Милан е развързал най-после кесията.

Милан е в очакване на първа титла в Серия А от 2011 година насам. Новите собственици вече подсилиха състава с Андре Силва от Порто, Рикардо Родригес (Волфсбург), Франк Кеси и Андреа Конти (Аталанта), Матео Мусакио (Виляреал), Фабио Борини (Съндърланд) и Хакан Чалханоглу (Байер Леверкузен).

Предния сезон Бонучи се скара с треньора Алегри. Още тогава се заговори, че бранителят ще бъде разкаран, иначе спецът напуска. Е, вече има още едни 40 милиона причини раздялата да стане факт.