OffNews.bg

Футболни фенове подкрепят Украйна

Футболни фенове използваха мачовете от Лига Европа и Лига на конференциите в четвъртък вечер, за да изразят подкрепата си към Украйна, която е подложена на военна агресия от страна на Русия.

Привържениците на норвежкия Бодьо/Глимт направиха хореография с цветовете на украинския флаг по време на мача със Селтик от Лига на конференциите, спечелен с 2:0.

Привържениците на хърватския Динамо Загреб пък издигнаха транспарант в подкрепа на подложената на агресия страна при успеха с 1:0 над испанския Севиля в Лига Европа.

Украински футболни легионери, които взеха участие във вчерашните мачове, също използваха случая, за да отправят призиви за прекратяване на войната с импровизирани послания.

Сред най-популярните имена, които се включиха бяха Роман Яремчук (Бенфика) и Руслан Малиновский (Аталанта). Целият отбор на Славия (Прага) пък излезе преди мача с Фенербахче със специални фланелки с украинска символика и надпис в подкрепа.

Световни футболни знаменитости като Джорджо Киелини също изразиха подкрепа.

“Бях шокиран в четвъртък сутринта. Разбрах колко съм безпомощен в тази ситуация, кадрите от Украйна не могат да излязат от главата ми. До последно се надявах, че няма да се стигне до война. Надявам се да не се стигне до ефекта на доминото и дипломацията ще свърши своята работа. Моите мисли са с украинския народ и всички хора, които са станали жертви на тази война”, написа Киелини в страницата си в Инстаграм.