OffNews.bg

Байерн отряза Гуардиола за национал, даде го на местен враг

Байерн (Мюнхен) преотстъпи национала Холгер Бадщубер на Шалке 04 до края на сезона, съобщиха официално двата клуба. До няколко дни 27-годишният защитник ще премине необходимите медицински прегледи в новия си тим.

Защитникът имаше оферта и от Пеп Гуардиола за Манчестър Сити. Баварците обаче дадоха Бащубер на един от най-големите местни врагове, но не е и на бившия треньор.

"Благодаря на Байерн, че изпълни желанието ми. Искам да натрупам игрова практика и чакам с нетърпение да се присъединя към Шалке", заяви Бадщубер. В същото време той подписа нов договор с Байерн до 30 юни 2018 г., след като досегашният изтичаше в края на шампионата. Освен Манчестър Сити немските Хамбургер ШФ и Волфсбург бяха другите кандидати за бранителя.

В същото време Байерн  би 5:0 в първата си контрола за 2017 г. Отборът на Карло Анчелоти отупа елитния белгийски АС Еупен в двубой в Доха, където баварците са на лагер. Изгря 18-годишният нападател Фабиан Бенко, който вкара два гола. По веднъж се разписаха Матс Хумелс, Артуро Видал и Дъглас Коща.