OffNews.bg

Арсенал счупи клубния рекорд за Александър Лаказет

Арсенал най-после постигна договорка с Лион за перлата в атака на френския клуб - Александър Лаказет. Той ще струва 44 милиона паунда на лондончани. Това е нов рекорд за клуба. През 2013 г. Арсенал взе за 42,5 милиона паунда Месут Йозил от Реал.

Сделката ще стане факт до 48 часа. Нападателят е чакан на медицински прегледи в английската столица. Арсенал успя от третия опит да докара Лаказет в Лондон.

Първата оферта от 29 милиона паунда беше отхвърлена. Лион отказа и втората от 39,5 милиона за своя юноша. Президентът Жан-Мишел Ола е старо куче и изстиска до край богатите "топчии", които иначе не обичат да вадят големия кеш.

Босът на френския клуб отхвърли спекулациите, че с бонусите сделката може да удари 58,7 милиона паунда. "Цифрите са около 43,8 милиона паунда. Ако стигне 50 милиона, ще е нещо уникално и за нас, и за Арсенал. Знаете, че Венгер не обича да харчи по много за един играч", обясни Ола.

Лаказет е юноша на Лион, има 129 гола в 275 мача за "хлапетата". Последния сезон се разписа 37 пъти в 45 срещи. Има и един гол от 11 мача за националния на Франция.

Сделката означава край на опитите Венгер да вземе Килиан Мбапе от Монако. Арсенал беше приготвил над 100 милиона паунда за наследника на Тиери Анри, но сега касата е поизпразнена.