OffNews.bg

Арсенал с рекордна Купа на Англия

Арсенал стана абсолютният властелин в турнира за Купата на Англия! "Топчиите" удариха 2:1 Челси в изключително зрелищен финал на "Уембли". Купата е под номер 13 в историята на Арсенал, докато Манчестър Юнайтед остана с 12.

Трофеят може да спаси кожата на мениджъра Арсен Венгер. Той печели седма Купа на Англия с "артилеристите". Изглежда французинът ще остане на поста след успеха срещу шампиона.

Арсенал откри с изключително спорен гол на Алексис Санчес. Канте изрита топката в гърдите на нападателя. Тя обаче се отклони в ръката му и отида зад защитата. Там в засада беше Рамзи и всички спряха да играят.

Санчес обаче догони топката и я вкара в мрежата.Страничният вдигна засада. След консултация с главния обаче голът беше признат - 1:0 за Арсенал.

Тимът на Венгер пропусна да нокаутира Челси с втори гол след няколко отлични шанса. После получи и числено предимство. Моузес от "сините" беше изгонен заслужено заради симулация за дузпа.

Противно на логиката Челси изравни. Диего Коста направи страхотно отиграване в пеналта и мушна топката до гредата за 1:1.

Но тимът му явно заспа при празнуването. Буквално в следващата сериозна атака резервата Жиру пусна отличен пас и Рамзи вкара за 2:1.

До края Арсенал направи невероятни пропуски за трети гол, но трябва да се отдаде заслуженото и на Челси. Дори с 10 души шампионът потърси изравняване и веднъж се размине на косъм.

В ложите на "Уембли" бяха двамата собственици Стан Крьонке и Роман Абрамович. Феновете на Арсенал вдигнаха плакати срещу американеца, който не иска да продаде акциите на Алишер Усманов, но и и не дава серизони пари за харчене на Арсен Венгер.