OffNews.bg

30 самолета с мароканци политат към Катар за полуфинала на Мондиал 2022 срещу Франция

Националната авиокомпания на Мароко "Роял Ер Марок" реши да пусне около 30 специални полета от Казабланка до Доха във вторник и сряда, за да закара всички привърженици на националния отбор по футбол, които искат да гледат на живо полуфинала от световното първенство в Катар срещу Франция в сряда, информира Франс прес.

"За да позволим на многобройните мароканци, които желаят да подкрепят националния отбор в епопеята му и да изживеят емоциите на полуфинала на Световната купа, "Роял Ер Мароко" ще направи въздушен мост между Казабланка и Доха", се казва в комюнике на компанията.

"На историческия мач, историческо обслужване", хвали се авиокомпанията, визирайки, че Мароко стана първият отбор от Африка в историята на полуфинал на футболен Мондиал.

Големите самолети ще отлетят от летище "Мохамед V" в най-население град на Мароко Казабланка.

В Доха селекционерът на Мароко Валид Реграги отдаде няколко пъти дължимото на публиката, наричайки я "12-ият играч на отбора".

"Националният отбор трябва да обединява всички мароканци. В един момент бяхме разделени. Ако успеем да съберем народа ни заради футбола, ще бъде добре", коментира Реграги.