OffNews.bg

Анализ за Германия: Светската държава отстъпва, свинското изчезва

Германия определено е на прицел последната седмица. Допуснатите в страната хиляди бежанци стоят зад серия атаки, разтърсили страната напоследък - било то заради тероризъм или лични психични проблеми на нападателите. С годините в Германия се заселиха и много мюсюлмани.

Анализ на обстановката в германската страна направиха журналистът Иван Бакалов и бившият директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров в Нова телевизия.

„В Германия светската държава отстъпва. На родителите се казва да не правят на децата сандвичи със свинско, защото си разменят с другите, а имат мюсюлманчета в училищата.

Момичетата не трябва да се обличат с по-къси поли.

Държавата отстъпва на някакви средновековни правила” - категоричен е Бакалов.

Димо Гяуров допълва: "В страната дори се обсъжда в големите столове да не бъде сервирано въобще свинско, за да не се дразнят децата с друго вероизповедание".

Иван Бакалов смята, че в германската страна ще стане още по-страшно. „В момента хората се шегуват, че амок е новото подразделение на „Ал Кайда”.

Има „димна завеса” в германските медии – пускат, например, името „Давид”, вместо „Али” (*бел.ред. – става дума за нападателя в Мюнхен), за да прикрият мюсюлманското име.

Пускат, че е десен почитател на Брейвик. Това е преекспонирано. Една от причините за това е, че в Германия има 10 милиона мюсюлмани, приеха още милион и половина за последната година.

Не искат да се създават настроения. Второ – според тях не трябва да се обвинява религията”, коментира журналистът.

Димо Гяуров обаче смята, че случилото се в Мюнхен не е класически терористичен атентат.