OffNews.bg

Варна се жалва от фалшив Фейсбук, който псува от нейно име

Профил на името на "община Варна" във Фейсбук псува яко и пуска сексуални вицове. Страницата претендира да е официалното лице на администрацията на морския град в социалната мрежа.

Оказа се обаче, че профилът е фалшив и създаден от неизвестен потребител. Притеснени от пиперливия език мнимия си сайт, чиновниците от общината решиха да сигнализират администраторите на Фейсбук и да помолят профилът да бъде свален.

В дискусия на стената на профила за градежа на нов басейн например потребител пита "общината" защо липсва информационна табела. Отговорът е: "Е*али му майката". В друга публикация "варненската община" разведрява настроението с вица: "Преди секс вие си помагате един на друг за събличането, след секс се обличате сами.
Извод: в живота никой няма да ви помогне, след като ви оправят. /т.е. фостата/"

А малко по-надолу предупреждава младите родители: "ако не желаете първите думи, които ще произнесе вашето дете, да са Бойко Борисов, не оставяйте детето до включен телевизор!"

"Нямаме никаква страница във Фейсбук. В интернет пространството сме представени единствено чрез официалния сайт на общината", обясниха пред OFFNews от отдел "Връзки с обществеността" на общината. 

Въпросният профил е създаден в края на май 2012 г. и има близо 790 последователи. В него коментира и потребител с името "община София".

"Варна" и "София" редовно влизат в закачлива полемика, като на едно място "община София" пише: "Истинските тролове живеят във Варна, защото няма метро и трамваи, а само тролеи." Не е ясно кой стои и зад този профил, но той очевидно е фалшив и с една 8 последователи.