OffNews.bg

Стрелецът от Ихтиман се оказа човек на Баретата

Полицията в Ихтиман е задържала 38-годишния Юлиан Зашев за снощната стрелба в местно заведение, съобщи МВР.

Сигналът за стрелбата е бил получен в 1.50 часа тази нощ. По първоначални данни до изстрелите се е стигнало, след като 35-годишният охранител направил забележка на седящия на бара Зашев, който е криминално проявен и осъждан. Видимо ядосан мъжът произвел множество изстрели с пистолета си, първоначално към охранителя, който е прострелян, а след това и към други граждани, след което напуснал бара. 

Зашев се сочи за човек на Златомир Иванов - Златко Баретата и бе подсъдим заедно с него по делото, в което Иванов бе обвинен, че ръководи групата за наркоразпространение "Фирмата". На първа инстанция Зашев беше оправдан. Наскоро Зашев е излязъл от затвора след изтърпяване на наказание за предумишлено убийство, съобщи БТВ.

В издирването му освен полицейски екип с куче е участвал и отряд за борба с тероризма. Гонката завършила на километри от Ихтиман в село Живково, съобщи днес главният секретар на МВР комисар Светлозар Лазаров.

"При пристигане на място, са извършени заградителни мероприятия, блокирано е това цялото каре от къщи, около 10 къщи и са предприети мерки лицето да не може да напусне района. Лицето неколкократно е произвело изстрели срещу полицаите, които са го преследвали. Колегите са залягали. На място служителите на специализирания екип за борба с тероризма, съгласно дадените от мен указания, започват претърсвания къща по къща, плевня по плевня и до последния момент спазиха указанията лицето да бъде задържано живо и здраво. При задържането е оказал съпротива. Същият е без драскотина и е предаден на разследващите органи", заяви Светлозар Лазаров, главен секретар на МВР.

Установено било, че мъжът се намира в таван на къща в с.Живково, обитавана от самотно живуща жена. Там той е бил и задържан по-късно.

Юлиан Зашев е познат на полицията и има регистрации за опит за убийство, телесни повреди, криминалистически регистрации, получавана е информация, че е свързан с организираната престъпност. "Доколкото разбирам, е участвал в наказателни бригади за разчистване на наркопазара. Преди няколко месеца е излязъл от затвора", каза Лазаров.