OffNews.bg

Станишев иска вот на доверие от своите

Очаква се Националният съвет на БСП да гласува днес вот на доверие на ръководството на партията начело със Сергей Станишев заради скандала "Делян Пеевски".

Според електронното издание dnevnik.bg обаче в последния момент преди пленува Станишев е решил да не предлага такава точка в дневния ред, защото това би създало допълнително разцепление сред червените. Засега от БСП не са потвърдили официално тази информация.

Вотът бе поискан от самия Станишев в отговор на напрежението вътре в партията около назначението на депутата от ДПС за шеф на ДАНС. Oставката на председателя публично поискаха депутатът Георги Кадиев, бившите депутати Татяна Дончева и Румен Петков, партийните организации в Стара Загора и в Пазарджик и структурите в столичните райони "Витоша" и "Красно село".

Междувременно, въпреки вътрешното напрежение в партийните редици, софийската организация на БСП реши да не иска оставката на лидера. 

По-рано тази седмица Станишев заяви, че нито той, нито друг член на ръководството ще подаде оставка, а ще поиска Националният съвет да им гласува доверие.