OffNews.bg

Прокуратурата призна: Проверяват апартаментите на Цветанов

Прокуратурата проверява имотното състояние на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Това потвърди пред в. "Преса" зам. главният прокурор Борислав Сарафов. Както OFFNews първи съобщи, в НАП е постъпило искане от Софийска градска прокуратура (СГП) за ревизия на първата проверка за имотното състояние на Цветанов. Причината - има съмнения за това, че проверката е компрометирана от тогавашния шеф на данъчните и настоящ депутат от ГЕРБ Красимир Стефанов

Първоначално от прокуратурата отказаха да потвърдят информацията. Частично това направиха от НАП, откъдето обаче уточниха, че нито потвърждават, нито отричат информацията.

Прокурор Сарафов съобщава, че "преди десетина дни с постановление на зам. градския прокурор е отменен отказът за образуване на наказателно производство по случая" с апартаментите на Цветан Цветанов. Възложено е на органите на НАП да извършат пълна данъчна ревизия на имущественото състояние и доходите на Цветанов. "Основание за това са постъпилите в прокуратурата нови данни, които са от изключително съществено значение за решаване на този въпрос", уточнява още Сарафов.

Зам. главният прокурор уточнява също, че проверката за незаконното подслушване продължава и ключът към решаването на случая е в експертизите, резултатите от които още не са готови. "След повдигането на обвинение на Цветан Цветанов работата по делото съвсем не е приключила. Напротив, тепърва предстоят активни действия по разследването", коментира прокурорът.