OffNews.bg

Нови трусове в България, Италия и Гърция

Нови земетресения разлюляха Италия и Гърция. Вторични трусове след силното земетресение от миналата седмица се отчитат все още и в България.

Земетресение с магнитуд 4,3 по скалата на Рихтер беше отчетено през изминалата нощ в Италия. Епицентърът беше на 9 километра западно от град Кастровилари, в южната част на страната.

Трусът не е причинил сериозни щети, няма и информация за жертви.

Това е един от най-силните вторични трусове след земетресението с магнитуд 6 по Рихтер, което разлюля Италия преди седмица.

Продължават и земетресенията в Гърция. Трус с магнитуд 3 по скалата на Рихтер беше отчетен близо до град Кожани, на около 300 километра югозападно от София. Няма информация за пострадали.

Земетресение разлюля и жителите на северната ни съседка. Епицентърът на труса със сила 2,9 по Рихтер е на 409 километра от София.

Продължават и вторичните трусове в България след силното земетресение от 5,8 по Рихтер от 22 май. Новите трусове от вчера са с магнитуд 2,1 и 2,5 по Рихтер с епицентър на около 30 километра от столицата.

Последното е регистрирано в 21.56 часа българско време. Епицентърът е близо до село Искрец, община Своге. Селото е на около 45 км северно от София.